diumenge, 14 de novembre de 2010

Arrenquen els Hipertexts Veïnals, una manera peculiar de fer Literatura 2.0!Lo vai a flipá!

Finalment, arrenquen els Hipertexts veïnals (HXxV, des d’ara)! Val a dir que la idea inicial i la mà informàtica executora de la iniciativa ha estat l’inestimable Palimp, del blog Cuchitril Literario (si no sabeu què llegir darrerament, aneu-hi i trobareu bons consells). Ell ha donant forma a una idea que hem anat polint plegats: com construir diferents relats tots els veïsn/es junts i alhora, a partir d’una frase inicial. Una mescla curiosa de cadàver exquisit i microrelats conjunts. Esperem que us engresqueu!

De què es tracta? Doncs sí abans amb el cadàver exquisit, o el microrelat veïnal tots teníeu un ordre establert; ara, amb els Hipertexts veïnals l’ordre d’intervenció és lliure i aleatori .

La idea és que a partir d’una frase inicial (que s’ha empescat Palimp), els 42 veïns/ïnes inscrits/tes a la 8a HV (Vuitena Història veïnal), anireu escrivint frases d’UN MÀXIM de 300 caràcters que la continuïn i diversifiquin en vàries històries en paral·lel. Com? Doncs fent “CONTINUAR” en un dels relats oberts o bé, si sou valents “DESDOBLAR”-lo en una nova línia. Com a màxim, cada veí/ïna podrà fer tres (3) “Continuar” i un (1) “Desdoblar”. Sempre també, podeu  tancar un text i “FINALITZAR” aquella línia argumental que ja us sembli esgotada. Podreu intervenir  d’una (1) a quatre (4) vegades com a màxim en tot el període que durin aquests Primers Hipertexts veïnals (fins el 24 de desembre).

Cadascú dels 42 inscrits a la 8aHV, rebreu el dilluns 15 de novembre un correu electrònic de Palimp amb el vostre codi d’accés (de quatre xifres) a la pàgina dels Hipertexts veïnals. Vigileu no es posi a l’spam de vostre correu. I no el perdeu! Si us oblideu, ell i jo els tenim guardats.

Allà hi veureu que  de la  primera frase ja es podran obrir dues línies temàtiques. I d’aquestes dues, dues més. I d’aquests dues, dues més. Sempre es poden “DESDOBLAR” les línies temàtiques dues vegades màxim, no més. Si no voleu obrir noves vies ni complicar-vos la vida, limiteu-vos a CONTINUAR la història o històries que més us plaguin. I recordeu: només ho podreu fer una màxim de 4 vegades. Bé de cop o bé un cop cada setmana...(com els quiriquis!)

Sempre podeu veure com evolucionen les històries accedint al web. I intervenir en el moment que considereu oportú. Si veig que us adormiu, ja vindrem a tocar-vos el crostó. Si us agafa la vena hiperactiva, ja mirarem de donar-vos més joc amb més intervencions. Penseu que és una experiència nova que jo no recordo haver vist mai. Per tant, sigueu comprensius amb els possibles errors de programació o fallades que sorgeixin sobre la marxa. Això crea addició, us aviso!

I on escrivim els textos? Doncs AQUí

A mesura que tanquem relats, els aniré penjant sencers al blog i, evidentment, ja faré la versió digital.

Per recordar bé les Normes de participació, us els podeu baixar d’aquí

9 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No sé si m'he perdut alguna cosa...

i el màster per a poder accedir a les Històries veïnal cada cop més complicades quan és?

Que ja me l'he perdut?

Espero que me'n sortiré, igualment...

Robertinhos ha dit...

i no t'apareix cap banner amb publicitat amb això de l'hipertext? jejejeje

Carme Rosanas ha dit...

Un cop mirat tot més en calma, us he de dir, veí i Palimp, que us ho heu currat molt i que està fantàstic.

I que s'entèn molt bé, malgrat que m'hagi perdut el màster. :)

xurri ha dit...

Doncs jo he intentat ja desdoblar i continuar, i no he pogut... pot ser el meu ordinador? o potser que la pàgina no acaba de furrular? ja direu el què... La veritat és que la idea és xulíssima!!! tinc moltes ganes de posar-m'hi, i de veure cóm queda.

La Meva Perdició ha dit...

A per feina ^_^

Unknown ha dit...

Carme,
tu pots...segur!

Robert,
ostres , com no hi he pensat...Per cert, com es fa un banner?

Carme,
ho veus, dona!

Xurri,
furru...què? Segur que no has pagat el rebut de l'IBI i per això no et deixa continuar...! Ja em dius com va!

Unknown ha dit...

La meva perdició,
A currar...!

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Wow, com curreu tots.... arf arf! no arribo.... quanta activitat. Perlamortdedeunostrusenyor!

Unknown ha dit...

Stra.
vinga dons, no us passéssiu garlejant tant de temps al replà i més feinejar! ;-)