diumenge, 14 de novembre del 2010

Arrenquen els Hipertexts Veïnals, una manera peculiar de fer Literatura 2.0!



Lo vai a flipá!

Finalment, arrenquen els Hipertexts veïnals (HXxV, des d’ara)! Val a dir que la idea inicial i la mà informàtica executora de la iniciativa ha estat l’inestimable Palimp, del blog Cuchitril Literario (si no sabeu què llegir darrerament, aneu-hi i trobareu bons consells). Ell ha donant forma a una idea que hem anat polint plegats: com construir diferents relats tots els veïsn/es junts i alhora, a partir d’una frase inicial. Una mescla curiosa de cadàver exquisit i microrelats conjunts. Esperem que us engresqueu!

De què es tracta? Doncs sí abans amb el cadàver exquisit, o el microrelat veïnal tots teníeu un ordre establert; ara, amb els Hipertexts veïnals l’ordre d’intervenció és lliure i aleatori .

La idea és que a partir d’una frase inicial (que s’ha empescat Palimp), els 42 veïns/ïnes inscrits/tes a la 8a HV (Vuitena Història veïnal), anireu escrivint frases d’UN MÀXIM de 300 caràcters que la continuïn i diversifiquin en vàries històries en paral·lel. Com? Doncs fent “CONTINUAR” en un dels relats oberts o bé, si sou valents “DESDOBLAR”-lo en una nova línia. Com a màxim, cada veí/ïna podrà fer tres (3) “Continuar” i un (1) “Desdoblar”. Sempre també, podeu  tancar un text i “FINALITZAR” aquella línia argumental que ja us sembli esgotada. Podreu intervenir  d’una (1) a quatre (4) vegades com a màxim en tot el període que durin aquests Primers Hipertexts veïnals (fins el 24 de desembre).

Cadascú dels 42 inscrits a la 8aHV, rebreu el dilluns 15 de novembre un correu electrònic de Palimp amb el vostre codi d’accés (de quatre xifres) a la pàgina dels Hipertexts veïnals. Vigileu no es posi a l’spam de vostre correu. I no el perdeu! Si us oblideu, ell i jo els tenim guardats.

Allà hi veureu que  de la  primera frase ja es podran obrir dues línies temàtiques. I d’aquestes dues, dues més. I d’aquests dues, dues més. Sempre es poden “DESDOBLAR” les línies temàtiques dues vegades màxim, no més. Si no voleu obrir noves vies ni complicar-vos la vida, limiteu-vos a CONTINUAR la història o històries que més us plaguin. I recordeu: només ho podreu fer una màxim de 4 vegades. Bé de cop o bé un cop cada setmana...(com els quiriquis!)

Sempre podeu veure com evolucionen les històries accedint al web. I intervenir en el moment que considereu oportú. Si veig que us adormiu, ja vindrem a tocar-vos el crostó. Si us agafa la vena hiperactiva, ja mirarem de donar-vos més joc amb més intervencions. Penseu que és una experiència nova que jo no recordo haver vist mai. Per tant, sigueu comprensius amb els possibles errors de programació o fallades que sorgeixin sobre la marxa. Això crea addició, us aviso!

I on escrivim els textos? Doncs AQUí

A mesura que tanquem relats, els aniré penjant sencers al blog i, evidentment, ja faré la versió digital.

Per recordar bé les Normes de participació, us els podeu baixar d’aquí

9 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No sé si m'he perdut alguna cosa...

i el màster per a poder accedir a les Històries veïnal cada cop més complicades quan és?

Que ja me l'he perdut?

Espero que me'n sortiré, igualment...

Robertinhos ha dit...

i no t'apareix cap banner amb publicitat amb això de l'hipertext? jejejeje

Carme Rosanas ha dit...

Un cop mirat tot més en calma, us he de dir, veí i Palimp, que us ho heu currat molt i que està fantàstic.

I que s'entèn molt bé, malgrat que m'hagi perdut el màster. :)

xurri ha dit...

Doncs jo he intentat ja desdoblar i continuar, i no he pogut... pot ser el meu ordinador? o potser que la pàgina no acaba de furrular? ja direu el què... La veritat és que la idea és xulíssima!!! tinc moltes ganes de posar-m'hi, i de veure cóm queda.

La Meva Perdició ha dit...

A per feina ^_^

El veí de dalt ha dit...

Carme,
tu pots...segur!

Robert,
ostres , com no hi he pensat...Per cert, com es fa un banner?

Carme,
ho veus, dona!

Xurri,
furru...què? Segur que no has pagat el rebut de l'IBI i per això no et deixa continuar...! Ja em dius com va!

El veí de dalt ha dit...

La meva perdició,
A currar...!

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Wow, com curreu tots.... arf arf! no arribo.... quanta activitat. Perlamortdedeunostrusenyor!

El veí de dalt ha dit...

Stra.
vinga dons, no us passéssiu garlejant tant de temps al replà i més feinejar! ;-)